^Към началото
logo

Детска градина № 9 “Ален мак” Варна

/със специални групи/

Детска градина, утвърждаваща здраве.

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ОДГ № 9 “Ален мак” Варна

Детска градина, утвърждаваща здраве.

Get Adobe Flash player

За нас

Обява

Днес, 25.08.2017 в ДГ №9 "Ален мак" ще се проведе извънреден ПС от 12.30 ч. във връзка с изказана лична позиция  във фейсбук на учител от ДГ.
ПС ще излезе с  декларация за решението си.
 

След проведения извънреден Педагогически съвет в ДГ №9 „Ален мак“ / със специални групи/ , на който присъстваха представители на Обществения съвет, Община Варна, родители, Педагогическият съвет излезе с декларация, в която изразява позиция, във връзка с публикация на учител от детската градина в социалните мрежи.

ДЕКЛАРАЦИЯ

ДГ №9 „Ален мак“ /със специални групи/ - гр. Варна се дистанцира от емоционалния и неподходящ начин на изразяване на лично мнение в социалните мрежи на г-жа Х. Шиндова, което е провокирало широк негативен социален отзвук.  Острият изказ на изявлението рефлектира върху утвърдения имидж и авторитет на детската градина, върху всички специалисти, които работят с деца със специални образователни потребности. С оглед на това, случаят с учителката ще бъде отнесен и разгледан от Етичната комисия в детската градина.
Отчитайки мисията и призванието си, екипът на ДГ №9 „Ален мак“ /със специални групи/ ще продължава да работи за потребностите на всички деца, с досегашния си устрем, ентусиазъм и професионализъм.